Geplaatst op

Onderhoud

rolluik reinigen

Nu de lente langzaam wakker wordt gaan we ook weer meer gebruik maken van de buitenzonwering. Meestal het moment om te bedenken wat er eigenlijk niet meer zo goed liep met de zonwering. Helaas lossen deze problemen zich in de winter niet vanzelf op. Hoogste tijd voor actie. De meeste gehoorde klachten zijn piepende onderdelen, motoren die hun beste tijd hebben gehad en groene aanslag op het zonweringsproduct. Hier wat tips om het onderhoud te vergemakkelijken.

Voor piepende onderdelen kan je het best WD40 gebruiken. Zorg er eerst voor dat het apparaat goed schoon is gemaakt en verdere zand verwijderd wordt. Daarna kan je de scharnieronderdelen in sprayen met WD40. Maar als dat niet nodig is dan is het beter om alles met water te reinigen, want smeermiddelen trek meestal weer vuil aan.

Als de motor niet genoeg kracht meer heeft is zit er maar 1 ding op en dat is het vervangen van de motor. Het is niet nodig om het hele zonweringsproduct te vervangen. Bijvoorbeeld een zonnescherm kan wel 20 jaar mee gaan alleen de motor houdt er vaak mee op met 12 jaar. Wanneer dan de motor vervangt kan je nog lang plezier beleven aan het zonnescherm. Bij het vervangen van een motor geef ik altijd advies wat u het beste kunt doen. Want in sommige gevallen is het toch beter om een nieuw product aan te schaffen.

Groene aanslag verwijderen van je zonweringsproducten kan een hele klus zijn. Maar met het juiste schoonmaakmiddel gaat het een stuk gemakkelijker. Ik gebruik hiervoor het schoonmaakmiddel van Sunjoy. Dit is een schoonmaakmiddel dat ervoor zorgt dat alles goed schoon is en ook weer beschermd wordt tegen weersinvloeden. Dit middel kan je bij ons bestellen.

Heb je geen zin, tijd of energie om het onderhoud zelf te doen. Geen probleem ik neem het graag van je over. Neem contact met me op zodat ik je verder kan informeren.