Hulp bij storingen

Een aantal voorbeelden die wij bij storingen vaak tegen komen.

  • Het zonnescherm wil niet meer in of uit.

Wanneer u een RTS motor in uw zonnescherm hebt zitten, kijk dan eerst even of u niet per ongeluk de tussenpositie erin hebt gezet. Dit kan een reden zijn voor het niet meer verder open gaan van uw zonnescherm. Het verwijderen van de tussenpositie doet u als volgt: Pak de Somfy afstandsbediening en hou de MY toets ingedrukt tot uw zonnescherm een korte beweging geeft. Check nu of uw zonnescherm weer werkt, zo niet dan is uw motor stuk en dient de motor vervangen te worden.

  • Het rolluik is vast gelopen.

Een oorzaak van het vast lopen van uw rolluik is door bevriezing. Wees voorzichtig! Ontdooi eerst uw rolluik voordat u deze weer probeert te openen.
Een andere oorzaak is bijvoorbeeld dat de veren zijn gebroken.
In veelgevallen zijn losse onderdelen te verkrijgen om de storing op te lossen. 

  • De motor geeft een brommend geluid.

De motor is stuk en dient vervangen te worden. Wat te doen: bind uw scherm vast met een spanband of touw, trek de voorlijst naar boven. Bel ons, en er zal dan zo snel mogelijk iemand langskomen om alles weer in orde te maken. 

  • Door de wind is het doek gescheurd.

Het doek dient dan vervangen te worden.

 

Voor de meeste gevallen is er een oplossing, u hoeft dus niet meteen een nieuw product aan te schaffen. 

Als er een storing is bel dan met 06-14611745 en we komen zo snel mogelijk langs om de schade of storing op te nemen. Niet alle schade of storingen kunnen direct verholpen worden.

Werkt uw handzender van Somfy niet meer kijk dan eerst even of de cell batterij leeg is, zo ja dan kunt u hem heel gemakkelijk zelf vervangen via de achterkant van je handzender.

About the Author

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *